Przejdź do treści

Profesjonalne chemia dla gastronomii

Produkty branży spożywczej oraz gastronomicznej są szczególnie narażone na działanie pleśni, bakterii i pasożytów, które niszczą żywność. Jedzenie zepsutych artykułów może prowadzić do wielu niebezpiecznych chorób, dlatego tak ważne jest tutaj utrzymanie idealnej czystości. Dotyczy to wszystkich powierzchni, urządzeń oraz przedmiotów, które posiadają bezpośredni kontakt z żywnością.

Preparaty myjące i dezynfekujące w branży gastronomicznej

wysokiej jakości środki czystości dla gastronomiiSkuteczne mycie wszelkich powierzchni, które stykają się na co dzień z żywnością ma bardzo duże znaczenie dla naszego zdrowia.W związku z tym wysokiej jakości środki czystości dla gastronomii powinny stanowić podstawowe wyposażenie każdej kuchni (w tym kuchni szpitalnych, szkolnych oraz przedszkolnych itp.), firmy cateringowej, restauracji oraz innych miejsc ściśle związanych z produkcją artykułów żywnościowych. Obecnie mamy dostęp do innowacyjnych produktów, które myją i dezynfekują, ponadto działają biobójczo, a powierzchnie zostawiają w idealnej czystości. Rynek oferuje środki do dezynfekcji, które nie wymagają spłukiwania, płyny do mycia chłodni, lodówek oraz urządzeń ze stali nierdzewnej, o właściwościach bakteriobójczych, usuwające nieprzyjemne zapachy oraz resztki jedzenia oraz naloty. Preparaty oparte na aktywnej pianie doskonale radzą sobie z usuwaniem zanieczyszczeń z pieców, piekarników, smażalnic i kuchenek, skutecznie pozbywając się spieków oraz silnie zaschniętych zabrudzeń.

Profesjonalne środki myjące mają za zadanie zapewnienie niemal sterylnej czystości, dzięki czemu chronią konsumentów przed chorobami układu pokarmowego. Ceny specjalistycznych preparatów są nieco wyższe niż „zwykłych” produktów, jednak prowadzenie działalności w branży gastronomicznej wymaga zachowania szczególnych warunków.